Seachem Purigen

Szűrőkkel kapcsolatos kérdések válaszok. Szűrők típusai.

Re: Seachem Purigen

HozzászólásSzerző: atti76 » 2010.05.09. 21:26

Kösz Vik! Ha lesz egy kis időm, átfutom.
Az enyém is így nézett ki, Prime-al kezelt vízben ázott. Lehet, hogy egyszerűbb negyedévente újra cserélni, mint ennyit szórakozni vele...
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is
aludtál.
atti76
Fanatikus Csipesznyűvő

HozzászólásSzerző: viktorlantos » 2010.05.09. 21:33

atti76 írta:Kösz Vik! Ha lesz egy kis időm, átfutom.
Az enyém is így nézett ki, Prime-al kezelt vízben ázott. Lehet, hogy egyszerűbb negyedévente újra cserélni, mint ennyit szórakozni vele...

Kicsit pazarlás lenne. ;)

Viszont állítólag idővel egyébként is cserélni kell. A Seachem azt mondja minden feltöltéssel kb 10%-ot veszít a hatékonyságból. Általánosságban 6 hónapig használják regenerálás előtt. Szal még így is nagyon sokáig elég.
viktorlantos
Alapító

HozzászólásSzerző: oRphEus » 2010.05.09. 22:18

viktorlantos írta:Szóval a Purigen-t tarthatod a szűrőzacsiban, de valamennyi víz legyen, hogy nedvesen maradjon. A legjobb ha RO vagy desztillált vízben tárolod, de tarthatod csapvízben is csak akkor időnként cserélni kell a vizet. Így megelőzhető a szűrőközeg kiszáradása. Több hónapig tárolható így.

Na ez így már jobban hangzik. :) Köszi az infókat.
Kép Kép
oRphEus
Moderátor

HozzászólásSzerző: viktorlantos » 2010.05.16. 00:05

Az Interzoon elkaptuk a Seachem gyár képviselőjét a feltöltés körüli dolgokkal. Azt mondta, hogy ők is Clorox-ot használnak és Prime-ot a feltöltéshez. Egy dologra kell figyelni, hogy ne legyen klór szagú a feltöltés után a Purigen. Az általam említett ammónia szag nem probléma, mert a Purigen nem enged ki semmilyen káros anyagot magából.

Úgyhogy erre is fény derült. Szerencsére kéznél volt a Seachem fő technikai supportosa aki kisegített a kérdéseinkkel. :thumbup:
viktorlantos
Alapító

HozzászólásSzerző: viktorlantos » 2010.06.09. 11:29

Időközben betettem az újratöltött Purigent is. Jó ideig ázott és az ammónia szag nem múlt el. Mivel Seachem azt mondta ez nem gáz, betettem a másik szűrőbe. Most 2db 100-as zacsi van a 240 alatt szépen dolgoznak és a víz kristálytiszta természetesen. :thumbup:
viktorlantos
Alapító

HozzászólásSzerző: jó papp » 2010.07.09. 11:39

Üdv Mindenkinek!

Nálam is eljött az S. P. tisztításának ideje. A kezelés egyszerű hypóval történik. A semlegesítésére szerintetek alkalmas a sima antiklór (panzi termék) is? Sajnálnám ugyanis az egyéb vízkezelőket erre használni, a mellett, hogy nem tudom, hogy a Seachem Prime (nem áll rendelkezésre) mellet mi az ami még erre alkalmas.

...aki holtig tanul
" A félem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál amely a teljes megsemmisüléshez vezet."
jó papp
Glosso-Szőnyeg Guru

HozzászólásSzerző: oRphEus » 2010.07.09. 11:43

jó papp írta:Üdv Mindenkinek!

Nálam is eljött az S. P. tisztításának ideje. A kezelés egyszerű hypóval történik. A semlegesítésére szerintetek alkalmas a sima antiklór (panzi termék) is? Sajnálnám ugyanis az egyéb vízkezelőket erre használni, a mellett, hogy nem tudom, hogy a Seachem Prime (nem áll rendelkezésre) mellet mi az ami még erre alkalmas.

...aki holtig tanul

Szerintem mindegyik vízkezelő alkalmas rá, elvégre ugyanazon az elven működnek, de tény, hogy a Seachem Prime a leggazdaságosabb.
Kép Kép
oRphEus
Moderátor

HozzászólásSzerző: viktorlantos » 2010.07.09. 11:50

oRphEus írta:Szerintem mindegyik vízkezelő alkalmas rá, elvégre ugyanazon az elven működnek, de tény, hogy a Seachem Prime a leggazdaságosabb.

Rossz töltés és regenerálással tönkreteszed a Purigent. Nemzetközi fórumok tele vannak hasonló esetekkel.

2 dologra kell figyelni. Mindenféle vacaktól mentes klór öblítőt használj, pl clorox.
és fontos!! hogy klór mentesítéshez olyan vízkezelőt használj, ami nem tartalmaz ilyen nyálkás anyagot. pl a tetra aquasafe ilyen állagú. mármint nyálkás koncentrátum.
ha az említett vízkezelő is ilyen állagú akkor hazavágod vele a purigent. Az általam használt előkészítők közül a Tetra Aquasafe nem jó. Az Easy Life ffm, ADA Chlor off, Seachem Prime jó.
Ez a nyálkás cucc beszennyezí a kis szemcséket.
viktorlantos
Alapító

HozzászólásSzerző: jó papp » 2010.07.09. 12:39

Ok. vettem köszönöm!

...ezek szerint a "sima" nem nyálkás panzis termék is jó! :D

...aki holtig tanul
" A félem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál amely a teljes megsemmisüléshez vezet."
jó papp
Glosso-Szőnyeg Guru

HozzászólásSzerző: mardelboy » 2010.07.27. 22:36

Sziasztok!

A G.A. honlapról most akarok rendelni Purigent, de nekem bőven elég a 100 ml-is, és legnagyobb sajnálatomra az akció ideje alatt nem lesz már ilyen raktáron!

Ezért úgy döntöttem hogy veszek egy 250 ml-est csak legyen akivel felezhetek! Az ára így 2400 forint! Akinek kellene az jelezze gyorsan mert egyébkét nem rendelem meg!
mardelboy
Palántázó

ElőzőKövetkező

Vissza: Szűrés és szűrők

• { RELATED_TOPICS }
    Válaszok
    Megtekintve
    Utolsó hozzászólás