• Külső szűrőt keresel?

  Akkor a következő szűrőket áttekintő tájékoztató oldal neked készült. Gyári adatok, Green Aqua ajánlás és a fontosabb paraméterek. Szűrő választási tájékoztató.

  Tudtad, hogy az EHEIM 2075-ös szűrője az egyik legnépszerűbb termék a Professional 3 szériából? A Green Aqua-ban ezt a szűrőt önállóan 120-180 literes akváriumokhoz használjuk. 240 literes akváriumaink alatt két ilyen szűrő dolgozik tökéletesen.

  Ha szűk a keret, megfelelő alternatíva lehet a Tetratec EX 1200-as szűrő. A szűrőanyagokat később itt érdemes cserélni, de induláshoz megfelelő lehet.

  Tipp: Ha egy kis Purigennel kiegészíted a szűrőd, a vized kristálytiszta és színtelen lesz.

  További külső szűrők a Green Aqua kínálatából.

 • Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

  Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
  Regisztrációs korlátozások

Melyik szűrőt használjam? - Rangsorolás

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
Az a két szűrő méretre hatalmas lesz az akiban, vagy egy kis szivacs szűrő vagy külsőt nézegess szerintem. ;)
 

Axl

Új regisztrált
Sajnos tényleg nem tudom megoldani a külsőt,
de van egy "nagy" mangrove gyökerem ami eltakarja az egész hátteret,
erre növesztenék mohát, ricciát, tehát a háttér teljesen eltakarná a mögötte lévő szűrőt,fűtőt.
Ettől nem lesz több hely de szerintem ez így kivitelezhető.
A másik kérdés hogy a 2008-as min. 150L/h-ja mennyire erős áramlást hoz létre.
Ha a 150L/h nem túl erős szerintem ezt választom.
Köszönöm a hozzászólásokat!
 

inadsz

Sasszem =)
Admin
Moderátor
Legjobb napló
Nem erős de érdekes látvány lesz egy ekkora szűrő egy ekkora akiba. Azért sok sikert :thumbup:
 

CKPeter

Kertész szaki
Én nem javasolnám a belső szűrőt.
Amikor az első aksimat vettem, akkor a boltos rá akart beszélni a külső masinára, de én a "nagy" tudásommal csak röhögtem rajta, hogy milyen hülyének néz engem, hogy beveszem a xar lehúzós dumáját (amúgy nem az az ember).

Aztán az utolsó mondata, amikor kiléptem a bolt ajtaján ez volt: "előbb utóbb mindenki rájön, hogy kell neki külső szűrő" és 6 hónap múlva beléptem a boltba, hogy nekem külső szűrő kell. Jót nevetett, hogy "ugye megmondtam". Azóta már a 2. külső szűrőmet vettem, mert kell a nagyobb az új projecthez.

1 szó mint száz: nem javaslom a belsőt: nagy, csúnya és nehezebb vele az akváriumot tisztán tartani. Egyáltalán miért nem tudod a külsőt megoldani? Pénzügyi dolog? Ha igen, akkor javaslom, hogy várj még pár hónapot, gyűjtögess és becsszó, nem fogod megbánni.

UFF :)
 

CKPeter

Kertész szaki
És, ha az árakat nézi az ember...
az általad kinézett belső szűrő kicsi, nem elég erős (meg persze belső :D ) és kerül kb 6.000 pénzbe.
Megszorzod nem egész 3-al a mostani összeget és kapsz egy tetra szűrőt, vagy egy kicsit több mint 3-al szorozva az öszeget kapsz biológiai töltettel Eheim 2213-ast. Nos én az utóbbira szavaznék... Nekem az új gépem Eheim és abszolút meggyőzött. A lényeg, hogy pár hétig no Meki (vagy vmi más kedvenc) és megvan a különbözet, hidd el élvezni fogod (én a belső szűrő első tisztításakot utáltam meg a belső szűrőt...)
 

Scar

Főkertész
Axl said:
Pont olyan helyre kerül az akvárium ahol a külső szűrőnek esélye sincsen.
Nincsen hely, csak ha az aki elé leteszem a földre,ez nem lenne túl szép látvány.

Most én vagyok hülye, vagy senki nem lát?? :shock:

Segítség képen, ha megoldható, és még nincs meg az akvárium, akkor kicsit mélyebbre csinálni, és egy rekeszes szűrőt csinálni, bele az akváriumba, vagy egy matten, valami kis power fejjel, a sok szivacs a garnéláknak még be is jönne.
 

CKPeter

Kertész szaki
Haha, vak vagyok, sorry.

Én nem értek egyet a rekeszes szűrőkkel, snekem nem szimpatikus, de a belsőnél az is jobb alternatíva lehet...

Amúgy azt gondolom, hogy valahogy fel lehet egy picikét forgatni a szobát és valamerre be lehet rejteni a szűrőt, képzeld nekem még a 2080-ast is sikerült (ideiglenesen) elrejtenem, pedig annak mammut mérete engem is meglepett :)
Miért, az aki alat mi van, hogy oda nem rejtheted?
Én még 1szer mondom, áldani fogod az eget, ha külső masinát veszel :) Amúgy nem a GA-nak dolgozom, mielőtt mégvki rámnyomja ezen bélyeget :)
 

Luna

Főkertész
OFF: Először én sem vettem észre a választ, mivel a hozzászólás szerkesztésével kaptam választ a kérdésemre. Máskor erre figyeljünk, lehet nyugodtan új hozzászólást írni, úgy egyértelműbb mindenkinek.

ON: Nekem is a szekrény előtt figyel jelenleg a kis Ecco, mivel máshol nem volt helyem. Mondjuk hasra esni nem lehet benne, a többi meg nem számít. Nem tudom, hogy külső szűrőknél élettartamban milyen tapasztalatokkal rendelkeztek, én eddig akármilyen belsőt is vettem, megadta magát 1-1,5 év alatt. És azért ha azt veszem, hogy az egy évig működő belső szűrő pl egy Aqua-El Fan-2 6200 HUF a helyi halasnál, vagy egy "drága" külső szűrő több éves garanciával, hát nem mindegy. Nem mondom, hogy én nem használok belső szűrőt, mert de, de egyszerűen még nem raktak össze annyira pici külső szűrőt, ami ne tépázná meg a bettám uszonyait egy kis akváriumban (ez most 5 (!) liter). És akkor még a szűrés minőségéről nem is beszéltem. Azon felül, még tisztában kell lenni azzal is, hogy külső szűrő az akvárium előtt csúnya, a belső meg benne. Nem vagyok semmi rossznak elrontója általában, csak érdemes összefüggéseiben látni ezeket a dolgokat is szerintem.
 

CKPeter

Kertész szaki
Háát igen, Lunának ebben teljesen igaza van. Eheimék most fogják (ha igaz a fáma) 5 évre emelni a garit a szűrőikre, ez azért egy nyomós év (persze ha ma veszed a masinát sem jársz rosszul, mert a külső szűrőkre szinte mindegyik gyártó 3 év garit ad). Még 1 jótanács! VIGYÁZZ a szürke importos gépekkel, mert azoknál igen bonyolult a garit érvényesíteni...
 

Scar

Főkertész
Off: és honnan tudom, hogy szürke importos? Szép nagy fekete betűvel rá van írva? :D
De most komolyan, a 200 készülő akvához szeretnék csinálni egy szűrőt, ahhoz kellene vagy egy sima felnyomó, vagy egy kétéltű, olyan nincs a GA-nál, ha meg pl depóban, vagy másik ilyen webes boltban nézem nincs ráírva hogy szürke import.

On: vagy ha mellette van helyed, olyan 10 centi, akkor mellérakni egy szűrőaksit. nem nagy ördöngösség, kell egy u alakú cső, ami leér mind2 üvegedény aljára, szűrőanyag, meg egy pumpa ami visszanyomja a vizet, pl: egy eheim compact 300, az bőven elég ekkora aksira.
 

Scar

Főkertész
viktorlantos said:
Compactok vannak a shopban is bár egyenlőre nem minden: http://www.greenaqua.hu/technika/vizpumpa.html

Ha Eheim-et nézel érdemes rákérdezni a Fisch-nél, hogy garanciális hibákat az adott bolt hivatalosan intézi e. Ha nem akkor bukta.
Sajnos a Fisch-nek is kellene egy lista a hivatalos kereskedőiről ez még várat magára.

Étem, étem, amikor régebben néztem csak a koraliák voltak, mostmár van az 1000, és a +2000 is, tervbe van véve a compactok kibővítése?
 

viktorlantos

Alapító
Admin
Szerintem igen, csak azokat raktuk be első körben ami DIY jediket érdekelhet. ;) Ha addig is van valami más amiben segíthetünk, dobj egy üzit és intézzük.
 

Proci

Kertész szaki
Örömmel látom, hogy ezek a nagyszerű pumpák is bekerültek a kínálatba. Bátran ajánlom lelkes DIY kollégáknak vagy akár vízcseréhez. Jómagam a vizet is egy ilyen 1000lph-s pumpával tolom vissza az 1.5 méter magas akvába és így is le kell szabályozni, hogy ne verje fel a talajt:)
 

Scar

Főkertész
viktorlantos said:
Szerintem igen, csak azokat raktuk be első körben ami DIY jediket érdekelhet. ;) Ha addig is van valami más amiben segíthetünk, dobj egy üzit és intézzük.

Hát, majd ha ősszel elkezdem végre az akváriumot, akkor egy compact 3000+-ra beneveznék (200 literes akvárium, szűrőakváriummal alatta)
 
Oldal tetejére