• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Low-tech Nanok low tech

A tápozásról pár szó,amit próbálok ideálisan beállítani. Az első héten visszafogottan kezdtem,heti 1 Green Aqua Micro Macro plusz excel , ekkor csak tropica zselés növények voltak. A második héten megjelent, némi szőr alga, ekkor leálltam a tápokkal, a carbót viszont továbbra is adtam, a világítást visszavettem 8 órára, eltűnt az alga. A harmadik héten csak Ga mic és birighty K plusz carbó, a világítás 9 óra. A negyedik héten jöttek a garnélák, ekkor a carbóval leálltam, továbbra is GA mic+brighty K, és heti egy GA mac, mivel kicsit sárgultak a levelek. Az excel-t szükség esetén készenlétben tartom, de ott nagyon kellene figyelnem a rendszeres, kiegyenlített adagolásra. Bevallom indításkor a táptalajt helyenként magasabban raktam, a magasabb részek alatt, 1,5-2 cm, és feltúrbóztam ada multi bottom-al mindenhol. Gondolkoztam,hogy a micro-t kiváltom brighty mineral-al, de egyenlőre maradok a GA tápknál+brighty K.
 
4 hónapos az akvárium, kicsit többen vannak már a garnélák. Az aquael szűrőnél perlont használtam előszűrőként a kis garnélák védelmére, most viszont felkerült egy befolyóra szánt garnéla biztos szűrőfej,ez talán kevesebb karbantartást igényel. Pár hét múlva elutazunk egy hónapra, a szomszédunk fogja után tölteni az elpárolgott vizet, minimálisan tápozik ,és ad enni a "jószágoknak". Ha bármi komplikáció felmerül, valószínűleg csak rontani fog a dolgon, ha folytatja az előre megbeszélteket. Mikor először látta az akváriumot, megkérdezte, hogy étkezési célra tenyésztjük-e a garnélákat. Van két macskája és egy kutyája, ha improvizálnia kell ezekből meríthet. Teszek fel pár képet.
 
Túlélte a hónapos távolmaradást az akvárium, a szomszédunk jóvoltából. Nagyon lelkesen után töltött, és etette a garnikat, a tápozásra inkább nem kértem meg. A szivacsszűrő eltömődött, alig ment, szerencsére a másik jól működött. A vizem elég meleg 26+ fokos, A vízhűtőt belső kérésre a zaj miatt nem használom. Többek között ezért kellett lemondanom a crystal-okról is. Teszek fel pár képet.
 
Szia. Nekem az egyik 30 literest egy Eden 501 típusú külső szűrő szűr, kicsi, nem foglal sok helyet. Ezt az akvárium mellé vagy mögé tudod tenni az asztalra, így több hely marad az akváriumban.
 
Szia. Nekem az egyik 30 literest egy Eden 501 típusú külső szűrő szűr, kicsi, nem foglal sok helyet. Ezt az akvárium mellé vagy mögé tudod tenni az asztalra, így több hely marad az akváriumban.
Köszi! Utána olvasok. :) Igazából a ki-és befolyóval nem tudok megbarátkozni ilyen kis akváriumnál, azért gondoltam akasztós szűrőre. :) Már annak is örülök,hogy algamentesre sikerült összehangolnom a meglévő technikámmal.
 
Back
Oldal tetejére