• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Outro első növényese

outro

VIP kertész
Legjobb napló
Hali mindenki!

Nos ezt az akváriumot biztos sokan látták már Nigró blogján link. De azért felteszem ide is, már csak abból az apropóból is, hogy hamarosan szét lesz szedve. Az akvárium tipikus "első növényes akváriumként" indult, annak minden hibájával és szépségével együtt. Mint sokan mások én is rengeteg kompromisszumot kötöttem, aminek hála, a pozitív élmények mellet akadt bőven negatív is :) Algák jöttek mentek, végül többé-kevésbé sikerült felülkerekedni, de teljesen sosem tudtam legyőzni őket. Rengeteget tanultam belőle, ezért nem bánom, hogy így vágtam bele az akvakertészkedésbe, azonban több akváriumot biztos nem indítanék ilyen technikai hátérrel.
Néhány gyors adat annak akinek nincs kedve visszakeresni Nigro blogján.

Méret: 50*20*30cm = 30 l
Világítás: Dymax Rex armatúra: 2*14W T5-ös fénycső
Szűrés: először: Shark PFI belső szűrő 400 l/h később: EDEn 501 külső szűrő
CO2: Házi készítésű élesztős+ üveg difi
Aljzat: Fekete bazaltzúzalék+ sóder
Kövek: a Bükkben begyűjtött palakőzet
Táptalaj: Serra Floredepot
Trágyázás: Green aqua mikro+makro

Jöjjön néhány jobban sikerült kép az aki életéből :)

A boldog kezdet:

4185511880_9422f93894_o.jpg

És a kevésbé boldog folytatás :D

4185511998_29c2435639_o.jpg

Riccia kicsibe:

4185512162_4c1b861b39_o.jpg

És egy jobban sikerült nyírás után :)

4184750921_19f5273663_o.jpg

Végül két sztárfotó erősen retusálva :D (Mint a modelleknél) :lol:

4184751055_e0a6ffc9d4_o.jpg

4185512526_6edef11799_o.jpg


Szóval ez a sztori most itt véget ért, de reményeim szerint hamarosan jön a folytatás egy kicsivel nagyobb megmérettetés képében :!: ;)
 

dettidomotor

Új regisztrált
Nekem fontos kérdésem lenne:
a CO2-t hogy oldottad meg házilag? Gondolom úgy nem kerül 80e Ft-ba :)
Szeretnék én is sok növényt, de ahhoz CO2 kell az meg boltban drága eléggé ahogy néztem...
előre is köszi a választ :)
 

outro

VIP kertész
Legjobb napló
Hali! Hopp, bocs a késői válaszért. Sürgős elfoglaltságom volt tegnap és ma. Vajon mi lehetett..... (igen igen igen új aki :!: :D :lol: :p)
Na szóval már megválaszolták a kérdést. Élesztős rendszert használtam GA-s diffúzorral. A többiek által megadott linkeken tényleg mindent megtalálhatsz vele kapcsolatban. Ideig óráig használható, kezdésképp szerintem mindenképp ilyet állíts össze, ne pedig tablettás vagy egyéb megoldást válassz. Azok gyakorlatilag használhatatlanok.
Nekem amivel tele lett a hócipőm, hogy akár milyen profira is csinálod meg a kütyüdet, egyszerűen nem lehet vele nagy pontossággal adagolni a CO2-t. Érts itt azt, hogy vagy túl kevés lesz belőle a vízben vagy túl sok. Sajnos nekem kétszer is sikerült túladagolni. Az egyik esetben a halaim 50% elhullott. :(

Szóval csak óvatosan! Sok sikert ;)
 

dettidomotor

Új regisztrált
Köszönöm szépen a válaszokat, annyi mindent lehelt olvasni h lassan azt se tudom mit hol olvastam :)
Hát én is azt tervezem, hogy előbb-utóbb a nagynyomásúra állok rá, de azért még nem mindegy a 80e Ft... legalábbis greenaquan annyiba kerül ami kéne ha jol néztem....de ha tudtok olcsóbban 40 körül akkor abba akár be is tudnék ruházni :)
 

outro

VIP kertész
Legjobb napló
Nos én nekem nem került 80 ezerbe pedig a fontosabb alkatrészeket a GA-tól rendeltem. Sokan használnak azonban nem akvárium célra kifejlesztett reduktort és mágnesszelepet is sikerrel. Mindenki maga dönt hogy milyen technikával próbálkozik. Én a reduktorra és a mágnesszelepre nem sajnáltam a pénzt. De pl az 5 kilós palackot 15000 ft ért vettem. Volt egy két alkatrész ami már megvolt, pl az üveg difi. Azt használtam ennél a régi akváriumnál is. Ha jól számolgatok akkor kb 55-be fájt az egész rendszer. De mint mondtam ki lehet sokkal kevesebből is hozni.... ;)
 

viktorlantos

Alapító
Admin
dettidomotor said:
Köszönöm szépen a válaszokat, annyi mindent lehelt olvasni h lassan azt se tudom mit hol olvastam :)
Hát én is azt tervezem, hogy előbb-utóbb a nagynyomásúra állok rá, de azért még nem mindegy a 80e Ft... legalábbis greenaquan annyiba kerül ami kéne ha jol néztem....de ha tudtok olcsóbban 40 körül akkor abba akár be is tudnék ruházni :)
a shop mivel egy nem tökéletesen honosított darab itt ott félreérthető lehet. a 80 ezret a tól -ig árképzésre írta a rendszer.
természetesen ezt sokkal olcsóbban ki lehet hozni úgy is, hogy az alapvető komponensek minőségi darabok. nem offolom outro naplóját, de van ilyen topik a fórumon ahol ki tudjuk beszélni.
 
Oldal tetejére