• Most regisztráltál, de nem tudsz privát üzenetet küldeni?

    Kérjük olvasd el milyen korlátozások vonatkoznak rád, miután regisztrációd jóvá lett hagyva.
    Regisztrációs korlátozások

Garnélás PRL Tank

Gyuri, szerintem nevezd át a topicodat "hogyan védekezzünk a K. ecsetalga ellen" címűre!
:D
Csatlakozva:
a 45x30as akvárium ma szabadult fel a sötétség szorításából, az ecset egyenlőre visszaszorulóban, a 4 napos BO talán segít, a bucék viszont rongyolódnak. Most azt gondolom, hogy nálam a sok fény volt, a Twinstar idejét teljes fényerőn hiába rövidítettem.
A szűrés 18L térfogat majdnem 3L BioRioval + egy csomó kék szivaccsal.
 
Ajjaj!
@Mihályi György amit per pillanat fel tudok ajánlani:
- Rotala H'ra
- Lobelia cardinalis mini
Szerintem találunk még a többi akvámban kis anubiast, bolbitist meg microsoriumot is. :)
Köszönöm, lehet hogy egy kis anubiast majd elfogadok, zömében buce és anubias kellene, szegény H’ra szerintem nem érezné jól magát nálam :/ legalábbis biztosan nem lenne szép :/

Köszönöm!
 
A hétvégén volt némi átalakítás, most várni kell, hogy a növények újra be lendüljenek. Levágtam az előrenyúló ágat, nem volt egyszerű... egyenlőre így marad, majd ha bedúsult újra minden meglátjuk, hogy kell -e még rövidíteni rajta. Egyenlőre nem tudom.. nyilván a formáján még csiszolni kell. A tangerine állományban 3 petés nőstény szaladgál, nagyon durván nyomják... mulkor elvittem Csillának 15 db-ot és nem is észrevehető a hiányuk... Remélem a PRL állomány is így fog gyarapodni. A scape is némi igazgatáson van túl.. kíváncsi leszek :)

Lecseréltem a kínai csíptetőst egy Aquael Leddy Smart 6w lámpára, hát mondanom sem kell, hogy fényévekkel jobb színe van mindennek :)

IMG_2823.jpg

Most pedig néhány részlet...

IMG_0885.JPG

IMG_0886.JPG

IMG_0889.JPG

IMG_0892.JPG

IMG_0894.JPG

IMG_0906.JPG

IMG_0917.JPG

IMG_0927.JPG

IMG_0941.JPG


Köszi, hogy nézted ;)
 
Nálam 20 liter felett van egy Aquael Leddy és nem égeti a garnélák retináját. Szerintem még egyet nyugodtan mellé rakhatnál.
 
@Mihályi György Szia, van valami új fejlemény?
Az új lámpa még a régebbieknél is szebb színeket eredményez ?
Algamentest továbbra is!
Nálam 20 liter felett van egy Aquael Leddy és nem égeti a garnélák retináját. Szerintem még egyet nyugodtan mellé rakhatnál.

Köszi az érdeklődést, az akva megy, alga van dögivel. A lámpáról annyit, hogy mérfőldekkel jobb mint az előző... az egy kínai csíptetős 10w-os lámpa volt, ami csak hideg fehér ledből állt, minden elég Kékes volt tőle, nem jöttek úgy a színek, ez a lámpa sokkal szebb, melegebb, élénkebb színt ad az egész scape-nek, a növények imádják, mert azért látom, hogy elég sok új hajtás/levél jött, mióta használom. :)

Azt gondolom, hogy egy low-tech akváriumot teljesen jól kiszolgál, nem gondolnám hogy kellene még egy, bár nincsenek nagyon fényigényes növények sem :)


ECE05877-3493-4DD3-9B9B-7A2A2F516447.jpeg

A garnélák jól vannak, a tigrisek szaporodnak is mintha valaki kényszerítené őket... a 6 darab prl is megvan, jól megnőttek :) természetesen az alga is jól van, jön vissza sajnos, úgyhogy még mindig nem jó valami. A szűrő nagyon le van folytva, kb semelyik növény nem lobog a flow-ba. Mikor nyomom bele fecskedővel a bacter ae-t látom, hogy nagyon komótosan mozog a víz. Bár mostanában sokat szekáltam mindent, lehet nagyon felkavartam a dolgokat, és eg áll az algásodás mögött, pedig minden egyes ilyen eset után legalább a fele vizet cserélem.

Nem etetek túl, a bacter ae is csak minden másnap megy, csak hétvégén meg mindkét nap. Mineral junkie is csak minden másnap megy, 1 bogyó, valamint a shrimp kingből is heti 2-3 alkalommal kapnak 1 db-ot.

A táp sincs túl nyomva azt gondolom. Vasárnap vízcsere után, és szerdán megy bele 1 pumpa tropica spec., valamint 0,6-0,8 ml easy life fosfo és nitro. Tds 200 körül.

Úgyhogy nem tudom. Lassan kifogyok az ötletekből. :)
 
Back
Oldal tetejére